parfüm, víz- gáz- fűtésszerelés, ingatlan forgalmazás, papír-írószer és irodaszer ellátás, minőségbiztosítási rendszerek, alumínium kovácsolt darabok, inzulin forgalmazás, kohók, acélművek és üzemek, fejvadászat, betontörés, izesítok és fuszerek, családi ház rendszer, rozsdamentes fém és fémtermékek, számítástechnikai eszközök, egyedi tervezésű bútorok, faajtók, szoftver program, őrlés, Toyota márkakereskedés, építészeti világítás, jelzálog hitelezés, ívcsövek, fojtó szelep, csomagolókarton, kutatási zárójelentések, krematórium, statisztikai oktatás, alumínium alkatrészek öntése, kertkapu építés, görgők, plédek, halottszállítási ügyelet, címző és levelező gépek, szoftverek, számítógépes játékok, audio készülékek kiskereskedelme, katolikus hitoktatás, festék, lakkfesték és kapcsolódó termékek gyártása, vágányok telepítése, speciális ágyak, csomagológépek és berendezések, forrásszervezés, zárt szelvények, vadászati utak szervezése, fényképészeti kellékek, fémek vagy formált termékek elektrogalvanizálása, technológiai csővezetékek, biztosítási információs és tanácsadói szolgáltatás, hitelkártya, gin, műtrágyák, hőálló üveg, elektromos technológiai szerelés, mérnöki tervezés, belsőépítészeti világítás, csatorna kiemelés, műszaki üvegek, villamostechnológiai szerelés, munkásszálló üzemeltetése, vegyipari szerelés, fürdőszobafelszerelés

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

A magyar háztartások fizetik a második legkevesebbet az áramért és a földgázért Európában

2014.12.04

A rezsicsökkentés eredményeképpen a háztartási fogyasztási kategóriában euróban számolva a magyar családok fizetik a második legkevesebbet a földgázért és az áramért is Európában - ismertette az Eurostat novemberi adatait Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára.

Az államtitkár elmondta: a rezsicsökkentés kezdete, 2013. január 1-je óta a lakossági fogyasztók összesen 334 milliárd forintot takarítottak meg az energiaköltségeken. A családok az idei októberi adatok szerint 160 milliárd forinttal fizettek kevesebbet az áramért, 139 milliárd forinttal a földgázért és 35 milliárd forinttal a távfűtésért, mint a rezsicsökkentés előtt. Az első rezsicsökkentés előtti árakhoz képest összesen 25 százalékkal csökkent a lakossági földgáz, 24,5 százalékkal a villamos energia és mintegy 22,5 százalékkal a távhőszolgáltatás ára - hangsúlyozta Fónagy János.

Az államtitkár felidézte, hogy a kormány két évvel ezelőtt elkötelezte magát a rezsicsökkentés mellett, kiemelt társadalompolitikai célnak tekintik, hogy segítsék a családokat megélhetési költségeik csökkentésében. A döntés szükségességét indokolta, hogy a magyar családok háztartási rezsiköltségei összjövedelmükhöz viszonyítva mind a közép-európai régióban, mind európai uniós összehasonlításban kiemelten magasnak számítottak - emlékeztetett Fónagy János. A rezsicsökkentés csaknem 4 millió háztartás számára jelentett pozitív változást - tette hozzá.

Az államtitkár utalt arra is, hogy a rezsicsökkentés mellett a kormányzat erősítette a fogyasztói érdekek képviseletét a profitorientált alapon működő, jelentős gazdasági erőt képviselő közüzemi szolgáltatókkal szemben. Magyarország példaként szolgál számos európai uniós tagállam számára, amelyek szintén vizsgálják a rezsicsökkentés lehetőségét, egyes országokban pedig be is vezettek lakossági terheket mérséklő intézkedéseket - jelentette ki Fónagy János.

Az államtitkár kitért arra is, hogy a soron következő nagy feladat a rezsicsökkentés kiterjesztése a vállalkozásokra, amellyel mérsékelnék a magyarországi gazdasági szereplők energiaárakból fakadó versenyhátrányát.

Cégnév:
Település:
Felhasználónév:
Jelszó: