különbözo általános áruk, rétegelt, ragasztott faszerkezet, nem menetrend szerinti szállítmányozó, támszigetelők gyártása, legyártott textiltermékek, gépészeti, zártszelvény, lágy és kemény profilok extrudálása, kiskereskedelmi áruház, kürtéri és gyepre való bútorok, építőipari értékesítés, általános kereskedelem, nem állandó, fog- és koponyaröntgen, biztonsági lakat, egyenáramú motorok, kötöttpályás daruk, festékek és kapcsolódó termékek, légfűtéstechnika, utasszállító autók lízingelése, toalettkészítés, szőrmeruházat, speciális görgők forgalmazása, csarnoképítés, alkatrészek és kellékek, belsoégésu motorok, egyedi tervezésű bútorok forgalmazása, egészségvédelmi eszközök, természetes kozmetikumok, alumíniumöntödék, falikazán, elektromos hajtóművek, kőműves bakok, komplett hutoberendezések, fogászati rendelés, gipszvakolat és gipszkarton lemez, számítástechnikai eszközök, természetgyógyász ökopanzió, laminált muanyaglemez vagy -lap, anyagkezelo gépek, mozgatható portál-rakodókocsi, gépek, berendezések és kellékek nagykereskedése, lépcsok, lépcsoszerkezetek, lépcsofokok eloregyártott fémbol, helyi tömegközlekedési szolgáltatás, pneumatikus egységek, penicillinkészítények, üzemanyagtöltő állomás, vízvezeték-, futés- és légkondicionáló-szerelo munkások, mezőgazdasági gépgyártás, lakóházak építése, kenoolajok vagy zsírok, hidraulikus szivattyúk, szennyvízszállítás, gépjármu hajtómu sebességváltó, vízvezetékszerelési és hidronikus futési tartozékok, csatorna kiemelés, klímatervezés, gyógyszeralapanyag gyártás, talajjavítások, viszonteladó pékségek, hegesztett acél, drótáru, ipari hofokméro berendezések

Nemzetgazdasági Minisztérium

Szeptembertől lehet vizsgálni a magánnyugdíj-pénztári tagdíj befizetéseket

2014.12.04

Varga Mihály szerint a január elsején hatályba lépő, a magánnyugdíjpénztárakra vonatkozó új szabályok megfelelő felkészülési időt biztosítanak, ugyanis csak 2015 szeptemberétől lehet vizsgálni a megelőző hat havi tagdíjbefizetést.
A nemzetgazdasági miniszter az M1 Az Este című műsorában azt is hangsúlyozta, hogy a megszűnő magánnyugdíjpénztárak a reálhozamot kifizetik a tagoknak.
Varga Mihály leszögezte, hogy fiktív pénztárakra nincs szükség, és úgy vélte: ahhoz, hogy egy pénztár valóban életképes legyen, a tagok legalább 70 százalékának fizetnie kell a tagdíjat. (A parlament előtt lévő törvénymódosítás szerint végelszámolással megszűnik az a magánnyugdíjpénztár, amelynél a vizsgált hat hónap alatt két egymást követő hónapban nem érte el a 70 százalékot a tagdíjat fizetők aránya).
A miniszter azt is elmondta, ha a pénztár az új szabályozás miatt megszűnik, a tagok vagy visszakerülnek az állami rendszerbe – ekkor a reálhozamot a megszűnő pénztárnak ki kell fizetnie –, vagy a pénztár dönthet úgy, hogy összeolvad egy másik, működőképes magánnyugdíjpénztárral.

A Fitch Ratings hitelminősítő múlt heti, Magyarország adósbesorolását megerősítő elemzéséről Varga Mihály azt mondta, hogy a gazdasági teljesítmény alapján indokoltnak tartotta volna a minősítés javítását. Ugyanakkor megjegyezte, hogy a hitelminősítő megállapításait jó kritikának tartja, főleg, hogy onnan érkezett "ahonnan a legkevésbé várja az ember". "A hitelminősítők – hogy finoman fogalmazzak – nem voltak a barátaink az elmúlt években" – jegyezte meg. A miniszter felidézte azt is, a Fitch is lát esélyt a kedvezőbb besorolásra jövőre, ha tartósan csökken az adósság és a gazdaság növekedése stabil lesz.

Ugyanakkor Varga Mihály azt is hangsúlyozta, hogy az elmúlt 20 év tapasztalatai alapján "kötelékben repülő" hitelminősítők értékelését a "helyén kell kezelni". Fontosabbnak nevezte a piac értékelését, amit szavai szerint az mutat, hogy Magyarország deviza állampapír-kibocsátását hatszorosan jegyezték túl, és soha ilyen alacsonyan nem állt még a hosszú futamidejű állampapírok hozama. Ez azt mutatja, hogy nem csak rövid távon bíznak a befektetők a magyar gazdaságban – hangsúlyozta a miniszter.

Cégnév:
Település:
Felhasználónév:
Jelszó: