szállító és továbbító felszerelések, műanyag alkatrész javítás, garázsépítés, számítógépes és adatfeldolgozó szolgáltatások, vámügynökök, műszaki vizsgáztatás, acél homlokzatburkolat, szakberendezés, zsírzástechnika, építési, kereskedelmi vállalkozás, friss gyümölcs és zöldség, buszjegy értékesítés, repesztés, tortadobozok, ISO rendszerek, légitársaságok képviselete, kisállatok és kisállatellátmányok, számítógép és szoftver üzletek, pecsenyekacsa, laminált muanyaglemez vagy -lap, légkondicionáló-javítás, menetköszörülés, csúcsdíszek, cukor és cukor nélküli, egyedi alkatrészek, padló, budoár és asztali lámpák, nemzetközi szállítmányozás, számítógép terminálok, elektromos ipari berendezések gyártása, vasúti kitéro, raschel zsákok, gépjármű átalakítás, halottszállítási ügyelet, fitness iskola, emberi erőforrás tanácsadó szolgálat, gépészeti technológia, poligráf eszközök, muanyag ablakkeretek, kenoolajok vagy zsírok, labirint tömítések, keramikus építőanyagok, kivéve hőálló, vegyszerek és hasonló termékek, konyhai áruk, elektromos berendezések és kellékek, nagy terjedelemben szőtt szintetikusanyag-üzem, pneumatikus egységek, relaxagáz, tartályos szállítás, hipnózis, folyadékmeghajtású szelepek és tömloszerelvények, konyhagépek, biogabona termesztok, épületautomatizálás, általános építő gépezetek és berendezések, vámügynökség, beton építkezési termékek, parabének, riasztórendszer telepítés, talpbetét

Honvédelmi Minisztérium

Honvédségi gyakorlópályák és lőterek a Nemzeti Földalapban

2013.12.09

Országszerte mintegy 270, önálló helyrajzi számmal rendelkező ingatlant, legelőként, szántóként használható egykori lőteret, gyakorlóteret ad át az idén a Magyar Honvédség a Nemzeti Földalapnak hasznosításra – jelentette be Hende Csaba honvédelmi miniszter a Nógrád község határában lévő, használaton kívüli lőtéren tartott sajtótájékoztatón.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter közölte: a területeket pályáztatással húszéves haszonbérletbe adják fiatal gazdáknak és gazdálkodó családoknak. A művelés alá vett földek bővülésétől a gazdálkodók számának növekedését és a helyben élők gyarapodását várják.

„A szocializmus idején száz-százötvenezer magyar katona készült a harmadik világháborúra, s bár ezek az idők szerencsére elmúltak, a honvédségnél ott maradtak a feleslegessé váló erőforrások, miközben a Magyar Honvédség nem ingatlangazdálkodó cég” – mondta a honvédelmi miniszter. Az elmúlt hónapokban 41, a nógrádihoz hasonló lőteret, gyakorlóteret már átadtak a Nemzeti Földalapnak, s az idén további, mintegy 230 ingatlan kerül az agártárcához – tette hozzá a miniszter.

A honvédelmi tárca vezetője az MTI-nek elmondta: a honvédség hatalmas költségektől szabadul meg, ami a területek az őrzéséből, karbantartásából adódott. „Emellett eltörpültek az esetleges bevételi díjak” – tette hozzá.
Ugyanakkor hangsúlyozta: az agrártárcának átadott földterületek Magyarország védelmi képességét nem befolyásolják, viszont átláthatóbbá teszik a gazdálkodást. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter közölte: a honvédségi területek átvételével folytatódik a Földet a gazdáknak program. Ebbe több tárcát és állami cégeket is bevonnak, így az autópályák környékén kisajátított, de nem használt területeket, illetve a MÁV tulajdonában lévő, már nem használt iparvágányokat is.
 A művelés alá vett földek bővülésétől a gazdálkodók számának növekedését és a helyben élők gyarapodását várják – fogalmazott a vidékfejlesztési miniszter.

Balla Mihály, a nyugat-nógrádi térség országgyűlési képviselője megjegyezte: e földterületek jogi helyzetét időszerű volt tisztázni, mert ezzel valós segítséget nyújthat a kormány az agárvállalkozóknak.


Cégnév:
Település:
Felhasználónév:
Jelszó: