pita forgalmazás, porcelán, eszközök forgalmazása, csiszolók, bóker, üzlet: üzleti vállalkozások vétele és eladása, fémcsomagolás, ablak és ajtó be és beállítás, vas és acél (fémes) termékek, viszonteladó pékségek, elektromos kapcsolódobozok, húscsomagoló üzemek, egészségügyi, és ehhez kapcsolódó szolgáltatások, fúvószerszámok, labirint tömítések, furnérlemez keményfából vagy keményfa felülettel, házhoz szállítás 12-FM-ig, kereskedelmi világítóberendezések, liszt és más orölt malomipari termékek, elektromos háztartási alkalmazások, szállítmányozási eszközgyártás, zártszelvény, kerítéskészítés drótgyártó üzemekben, feljátszott CD-k, fonoda, fémhulladék és maradékanyagok, hajgyógyászat, fémhuzalok, kötelek, kábelek és leárnyékolások, muanyaghab termékek, iskolai berendezések, videogyártás, mosó, tisztító és öltöztetési szolgáltatások, felszerelések és kellékek tisztítása és karbantartása, üveggyapot szövetek, nem támogatott muanyag fóliák és lapok, alumínium alkatrészek öntése, motorkerékpár import, kovácsolt fémáruk és fémjelzések, kiszolgáló berendezések, euroszelvények, férfi- és fiúöltönyök, kabátok és felöltok gyártása, hajra való készítmények, sampon is, olasz étterem, készre kevert beton, szemüvegek orvosi eloírásra, bor és szeszesitalok, kárpitos munka, takasok, kosarak és dobozok, háztartási szerelvények kiskereskedése, szállítmányozás, tüzelésirendszerek létesítése, elektromos komponensek, összehajtogatható, beszerzett anyagból készült élelmiszertárolók, sportlövészeti lofegyverek, fagyálló összetevők, delikáteszek, órák, karórák és alkatrészek, fadobozok, ragasztott gerendák, rovarirtók, vasipari termékek

Honvédelmi Minisztérium

Honvédségi gyakorlópályák és lőterek a Nemzeti Földalapban

2013.12.09

Országszerte mintegy 270, önálló helyrajzi számmal rendelkező ingatlant, legelőként, szántóként használható egykori lőteret, gyakorlóteret ad át az idén a Magyar Honvédség a Nemzeti Földalapnak hasznosításra – jelentette be Hende Csaba honvédelmi miniszter a Nógrád község határában lévő, használaton kívüli lőtéren tartott sajtótájékoztatón.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter közölte: a területeket pályáztatással húszéves haszonbérletbe adják fiatal gazdáknak és gazdálkodó családoknak. A művelés alá vett földek bővülésétől a gazdálkodók számának növekedését és a helyben élők gyarapodását várják.

„A szocializmus idején száz-százötvenezer magyar katona készült a harmadik világháborúra, s bár ezek az idők szerencsére elmúltak, a honvédségnél ott maradtak a feleslegessé váló erőforrások, miközben a Magyar Honvédség nem ingatlangazdálkodó cég” – mondta a honvédelmi miniszter. Az elmúlt hónapokban 41, a nógrádihoz hasonló lőteret, gyakorlóteret már átadtak a Nemzeti Földalapnak, s az idén további, mintegy 230 ingatlan kerül az agártárcához – tette hozzá a miniszter.

A honvédelmi tárca vezetője az MTI-nek elmondta: a honvédség hatalmas költségektől szabadul meg, ami a területek az őrzéséből, karbantartásából adódott. „Emellett eltörpültek az esetleges bevételi díjak” – tette hozzá.
Ugyanakkor hangsúlyozta: az agrártárcának átadott földterületek Magyarország védelmi képességét nem befolyásolják, viszont átláthatóbbá teszik a gazdálkodást. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter közölte: a honvédségi területek átvételével folytatódik a Földet a gazdáknak program. Ebbe több tárcát és állami cégeket is bevonnak, így az autópályák környékén kisajátított, de nem használt területeket, illetve a MÁV tulajdonában lévő, már nem használt iparvágányokat is.
 A művelés alá vett földek bővülésétől a gazdálkodók számának növekedését és a helyben élők gyarapodását várják – fogalmazott a vidékfejlesztési miniszter.

Balla Mihály, a nyugat-nógrádi térség országgyűlési képviselője megjegyezte: e földterületek jogi helyzetét időszerű volt tisztázni, mert ezzel valós segítséget nyújthat a kormány az agárvállalkozóknak.


Cégnév:
Település:
Felhasználónév:
Jelszó: