hőálló görgők, versenyeztetés, szarvasmarha felvásárlás, orvosi berendezések és kellékek, szálláshely foglalás, épület aláfogás, muszaki segítség mozgássérülteknek, építési vegyianyag, labor eszközök, funkciógarancia, hajóponyva, címző és levelező gépek, követelés kezelés, hűtöttáru raktározás, háztartási gázégok, behatolásvédelem, strucc-emu táp, grafikai arculattervezés, billenőfelépítmények, egészségügyi berendezések, gyógyszerészeti készítmények, gépjármű kellékek és új alkatrészek, izesítok és fuszerek, telefonmarketing, számtabló, nemzetközi fuvarozás, menedzselés, gazdasági és kerti gépezetek és berendezések gyártása, biztosítási információs és tanácsadói szolgáltatás, darabolók, alumíniumbugák és -lapok, reptéri navigációs rendszerek, különbözo viszonteladók, háztervezo, edényfenék, dísznövénykertészeti termékek, fehérjehordozók, telepengedélyezés, hidegtálak, sensortechnika, digitális képkidolgozás, alumínium kokillaöntvény, gépipari alkatrész, acél cseréplemezek, könyvek, csak nyomtatás, minősített nyelviskola, ipari folyamatmérési berendezések, szelepek gyártása, tequila, magasépítő-ipari tevékenység, öltözőpadok, alumíniumvezeték és kábel, számítógép házak, csarnoképítés, beton építkezési termékek, lágy és kemény profilok extrudálása, banki finanszírozás, melegen hengerelt acél, bérvadászat, kéményhéjalás

Honvédelmi Minisztérium

Az első helyen végeztek a magyar katonák a litván hadgyakorlaton

2014.12.04

Minden mutató szerint az első helyen végeztek a magyar katonák a Litvániában megrendezett nemzetközi hadgyakorlaton - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter az M1 Ma reggel című műsorában.
Hende Csaba a szeptemberi walesi NATO-csúcstalálkozó után jelentette be, hogy Magyarország "a keleti szárny megerősítése céljából elhatározott intézkedések keretében" részt vesz a térségben tartandó hadgyakorlatokon. Az Iron Sword (Vaskard) 2014 hadgyakorlaton kilenc NATO-ország csaknem 2500 katonája vett részt. A mintegy 140 magyar katonából álló kontingens többségét az MH 5. Bocskai István Lövészdandár 39. lövészzászlóalja adja. A magyar katonák december közepéig maradnak Litvániában, a Baltic Training 2014 hadgyakorlat keretein belül különféle téli kiképzéseken vesznek még részt.
Hende Csaba és Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap látogatta meg a Litvániában két hónapig feladatot teljesítő magyar lövészszázadot. A honvédelmi miniszter az M1 műsorában elmondta: a magyar katonák litván, amerikai, brit, dán, kanadai katonákkal együtt készültek fel a gyakorlat forgatókönyve szerinti - Litvániát keleti irányból fenyegető - támadásra.
A magyar katonák elkötelezetten, fegyelmezetten és szakmailag kiválóan teljesítik feladatukat mind belföldön, mind külföldön, Afganisztánban, a Balkánon, s a jelenlegi baltikumi gyakorlaton.

Orbán Viktor Vilniusban azt mondta: most elsőbbséget élveznek a biztonsági kiadások, és a kormány megszavazta azt az összeget, amely ahhoz szükséges, hogy a magyar katonák részt vehessenek a litvániai hadgyakorlaton.

A kormányfő elmondta: "ez nekünk fontos, részben katonabecsület kérdése", részben pedig a katonáknak szükségük van arra, hogy nemzetközileg is összemérhessék erejüket. Erre egy hadgyakorlat alkalmas, és ezzel növelik az ország iránti elismerést és tiszteletet is - vélekedett. Hozzáfűzte: itt csak a legnagyobb elismerés hangján beszéltek a magyar egységek részvételéről. Orbán Viktor kijelentette, hogy a jelenlegi magyar hadseregben nagyobb büszkeséget, erősebb öntudatot, fegyelmezettebb életvezetést és komolyabb felkészültséget lát. "Csak a legjobbakat mondhatom a magyar katonákról" - fűzte hozzá.

A miniszterelnök rámutatott: az ország NATO-nak tett vállalásaival "haladunk", és ugyan Magyarország nem olyan gazdag ország, amely "a mellényzsebéből előránthat tíz- meg húszmilliárd forintokat, de amit vállaltunk, azt teljesítjük". Komoly felújítást végeznek Pápán, részt fognak venni más hadgyakorlatokon, és komolyabb katonai eszközöket szereznek be a következő időszakban - sorolta. Úgy látja, Magyarország a NATO-tagállamok első csoportjába fog tartozni, azon országok közé, amelyek a vállalt pénzügyi és technikai kötelezettségeiket teljesítik.

Cégnév:
Település:
Felhasználónév:
Jelszó: