növekedési hormonok, rendszergépészeri tanácsadó, kivéve számítástechnikai vagy szakmai, gépkocsi készletek és alkatrészek, pneumatikus egységek, hűtő-energiarendszerű gépek, motorkerékpár import, fűzáru temékek, autódaruk, kosaras autódaruk bérbeadása, kavicscölöpözés, PB gáz, csomagolókarton, mezőgazdasági termékek, zsírzástechnika, logisztikai rendszerek tervezése, takarékszövetkezetek, kivéve állami, épületkarbantartás, nektár, erőemelés, autóipari szerszámkereskedelem, talpmasszázs, fémforgácsoló szerszámok, csengők, faszerkezet gyártás, hajhosszabbítás, követelés kezelés, kulturális körutak, virág vagy mezei hagymák, forgószékek, csőbélés, pékáru gyártók, bojler és kazánkovácsüzem, szemhéj plasztika, papírtálcák, beltéri ajtók gyártása, építkezési anyagok, belső, belsőépítészeti tervek, reklámok kihelyezése, pigmentfolt eltávolítás, speciális konvejorok és emelők, burkolatok, gyógyszerbeszerzés, riasztásellenőrző rendszerek, elektromos számítógépek, konferencia asztalok, laboratóriumi berendezések, természetgyógyász ökopanzió, hotelek és motelek, barnaszén bányászat, tálalóeszközök, juh állatkereskedelem, mezőgazdasági munkák, gyógyhatású termékek, vasúthatósági engedélyeztetés, növényágyások, üvegkereskedelem, szappanok és egyéb tisztítószerek, lakossági kapuk, gépipari alkatrész, processzor, háztartási alapanyagok

Földművelődésügyi Minisztérium

Magyar–török gazdasági együttműködés

2014.11.19

November 13-14. között Ankarában rendezték meg a magyar–török gazdasági vegyes bizottság III. ülését. A magyar delegációt, melyet Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vezetett, Mehmet Müezzinoğlu török egészségügyi miniszter fogadta.

A két ország közötti gazdasági együttműködésről szóló egyezmény aláírását szakértői munkacsoport-ülés előzte meg, amelynek levezetésére magyar részről Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára kapott felkérést.

Magyarország és Törökország a kétoldalú kereskedelem további élénkítéséről állapodott meg. A kétoldalú megállapodás többek között kiterjed a befektetések kölcsönös támogatására, a két ország energetikai téren történő együttműködésére, különös tekintettel az atomenergiára és a biomasszára, az egészségügy, a közlekedésfejlesztés, a hulladékgazdálkodás és a vízügy területére.

Az egyezmény az agráriumhoz kapcsolódó számos területen deklarálta a két fél további együttműködési szándékát; úgymint az agrárpiaci információk kölcsönös megosztása, az agrároktatás és kutatás-fejlesztés, a mezőgazdasági eredetű szennyezők megelőzése, a korszerű öntözéstechnológiák, illetve az élelmiszer-feldolgozás és élelmiszerbiztonság területén.

A kétoldalú tárgyalások érintették az élőállat, különösen a szarvasmarha kereskedelmét, az erre vonatkozó magyar elképzelések az ülés jegyzőkönyvébe is belekerültek. A felek további együttműködése várható az édesvízi halászat és az akvakultúra területén.


Cégnév:
Település:
Felhasználónév:
Jelszó: