belsőépítészeti tervek, elektromos világítási és vezetékes berendezések gyártása, üdítők, hidak tervezése, műanyagipari termékek kereskedelme, kelmefestés, gyógycentrum, tartályminősítések, épületvédelem, gépkocsi készletek és alkatrészek, ivóvízkezelés, szőnyegszövés, villanykörték és ehhez tartozó eszközök, fúvószerszámok, üzemanyagtöltő állomás, elore csomagolt szoftver, műtőtechnikai berendezések tervezése, gyártása, automata és robot tanácsadók, hirdetéstervezés, száraz csotészta termékek (betutészták, gyurus és kagylótészták), gépjármű vas- és fémáru, aszfaltvágás, gyógyszeralapanyag gyártás, szállítószalagok, motoros fűnyírók, szériázás, hibaelhárítás, termelo zöldségesek, tortadobozok, üzemzavar elhárítások, veszélyes hulladék gyűjtés, szőrmeruházat, étkezo és ivó létesítmények, papír és kapcsolódó termékek gyártása, orvosság, kandallógyártás, hegesztett acél, drótáru, mammográfiás szakrendelés, melegen hengerelt szög és idomacélok, igazgatási szolgáltatások, adatbanki szolgáltatások, piacelemzés, üzleti és gazdasági kutatás, magos csirkék nevelése, szennyszűrő, muanyagfeldolgozás, mezőgazdasági öntözéstechnika, energiatároló termékek, gyógyhatású termékek, IPL, újrafutózási anyagok gumiabroncsoknak, vegyszerek és hasonló termékek, paplan és gyapjútakarók gyártása, gyalult mennyezetfa, klinikai vizsgálatok, vegyészeti preparátum, elektromos transzformátorok, távolsági taxiszolgálat, festék, lakkfesték és kapcsolódó termékek gyártása, Toyota márkakereskedés

Földművelődésügyi Minisztérium

Magyar–török gazdasági együttműködés

2014.11.19

November 13-14. között Ankarában rendezték meg a magyar–török gazdasági vegyes bizottság III. ülését. A magyar delegációt, melyet Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vezetett, Mehmet Müezzinoğlu török egészségügyi miniszter fogadta.

A két ország közötti gazdasági együttműködésről szóló egyezmény aláírását szakértői munkacsoport-ülés előzte meg, amelynek levezetésére magyar részről Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára kapott felkérést.

Magyarország és Törökország a kétoldalú kereskedelem további élénkítéséről állapodott meg. A kétoldalú megállapodás többek között kiterjed a befektetések kölcsönös támogatására, a két ország energetikai téren történő együttműködésére, különös tekintettel az atomenergiára és a biomasszára, az egészségügy, a közlekedésfejlesztés, a hulladékgazdálkodás és a vízügy területére.

Az egyezmény az agráriumhoz kapcsolódó számos területen deklarálta a két fél további együttműködési szándékát; úgymint az agrárpiaci információk kölcsönös megosztása, az agrároktatás és kutatás-fejlesztés, a mezőgazdasági eredetű szennyezők megelőzése, a korszerű öntözéstechnológiák, illetve az élelmiszer-feldolgozás és élelmiszerbiztonság területén.

A kétoldalú tárgyalások érintették az élőállat, különösen a szarvasmarha kereskedelmét, az erre vonatkozó magyar elképzelések az ülés jegyzőkönyvébe is belekerültek. A felek további együttműködése várható az édesvízi halászat és az akvakultúra területén.


Cégnév:
Település:
Felhasználónév:
Jelszó: