sajtolószerszámok, különbözo étel és hasonló termékek gyártása, rendszerek szoftvereinek fejleszto szolgáltatása, varrodai munka, textilkonfekció, kerti kellékek, elektromos ipari berendezések gyártása, háztartási textiliák, szállodai textiliák, alap és nemesvakolatok, ékszerek és drágakövek, reklámtáskák gyártása, beton építkezési termékek, tea elegyítés, légfúvók, termálvíz vezetékek, hidak tervezése, bizományi termékek forgalmazása, tejelőállítás, anti-allergén padlószőnyegek, elektromos technológiai szerelés, metszéstechnikai berendezések, hegesztogép és felszerelés, irodai bútorok gyártása, csatlakozórendszerek, grafikai arculattervezés, kutatási zárójelentések, gépkocsi értékesítés, elektronikai kivitelezés, fehérjehordozók, klímarendszerek szigetelése, termo hőszigetelőrendszerek, különbözo fémmunkák, bőrgyógyászati elváltozások kezelése, pázsit és kerti eszközök, koporsóbélés, pályázat menedzselése, autókereskedők, elektromos komponensek, sertések, húsközvetítok, építési, kereskedelmi vállalkozás, zászlókészítés, szemészeti termékek, ellenőrző rendszer, általános gépjármujavíto muhely, primer fémüzemek, optikai hálózatok, házi vízellátók, számítógépes operációs rendszer-szoftverek, teherautó bérlés, hungarocel habidom előállítás, homokfúvás, ásványvíz, szaniter termék, kemény krómozás, helyi hálózati rendszerintegrátor, optikai keretek, reklámcikkek, új és használt autó értékesítés

Földművelődésügyi Minisztérium

Magyar-moldovai mezőgazdasági együttműködés

2014.12.04

Folytatódik a szakmai együttműködés a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) és a moldovai Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizető Ügynökség (AIPA) között, elsősorban a kifizető ügynökségek akkreditációja kérdésében.
Az MVH még 2012 tavaszán kötött megállapodást az AIPA-val annak érdekében, hogy rendelkezésre álló tagállami tudásával segítse Moldovát a szakterület európai normáinak átvételében.
A közös munka mindkét fél számára kiemelten fontos, ezért a Külgazdasági és Külügyminisztérium a „Magyar–moldovai mezőgazdasági együttműködés” pályázat keretében 8 millió forinttal támogatja a szakmai programot. A megállapodás meghosszabbítását 2014. december 3-án írták alá a felek Budapesten.

Az együttműködés részeként a két intézmény a következő egy évben 4 kiemelt szakmai találkozót tart. Ezeken szó lesz az ügynökségek működésének fő vertikumairól, az IPARD (közösségi) finanszírozási mechanizmusról és az új, 2014-től 2020-ig tartó agrárágazati változásokról is. Kiemelt figyelmet kap a régi és új támogatási jogcímek alapján az ügyfeleket érintő teljes támogatási folyamat, amellyel kapcsolatban további találkozón egyeztetnek az irányítási és belső ellenőrzési rendszer működéséről és fejlesztési lehetőségeiről, valamint az elektronikus kérelemkezelés menetéről és az ahhoz szükséges informatikai háttér működtetéséről. Emellett a találkozók fontos témája lesz a helyszíni ellenőrzés menete illetve a kirendeltségi hálózat jelentősége, felépítése és funkciója.


Cégnév:
Település:
Felhasználónév:
Jelszó: