Emberi Erőforrások Minisztérium

Nyitrai Imre a szociális ágazatban dolgozók szakszervezetének vezetőjével tárgyalt

2014.11.19

Nyitrai Imre, az EMMI szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára hivatalában fogadta Cser Ágnest, a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnökét, hogy egyeztessenek a szociális életpálya bevezetéséről, amely 2016. január 1-jén indulhat el.

A kormány megbecsüli a szociális ágazatban dolgozók munkáját, rendkívül értékesnek tartja azt, és amint a gazdasági-pénzügyi lehetőségek ezt megadják, megindulhat a szociális dolgozók életpályájának a teljes körű bevezetése.

A szociális ágazatban dolgozók keresetének növelésére, valamint a végzettséget és a munkatapasztalatot figyelembe vevő béremelésre irányuló törekvéseket a minisztérium változatlanul méltányosnak ítéli. Az emberi erőforrások minisztere javaslatára a kormány 2014-ben már 12 milliárd forintot biztosított a bérpótlék bevezetésére, amit 2015-ben is garantál, ez az összeg a későbbi béremelésekbe is beépülne.

Béremelésre az ágazat középtávú fejlesztési koncepciójának elkészítése után, akár már 2015. július 1-jétől sor kerülhet.

Cégnév:
Település:
Felhasználónév:
Jelszó: