Belügyminisztérium

Nem zár be a vámosszabadi tábor, de marad az ideiglenes státusz

2014.12.04

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter fogadta Vámosszabadi képviselőit. A küldöttség tájékoztatást adott a községet érintő negatív tapasztalatokról és ezekre hivatkozva a menekülttábor azonnali bezárását kérte.
A belügyminiszter tájékoztatta a képviselőket a migrációs helyzet súlyosbodásáról, amely miatt jelenleg nem meghatározható a létesítmény megszüntetésének időpontja. Ugyanakkor megerősítette, hogy a tábor ideiglenes státusza továbbra is fennáll.
Pintér Sándor azt is kijelentette, hogy a vámosszabadi befogadó állomás átmeneti bővítését sem tervezik, illetve keresnek más, alternatív megoldásokat is a problémára. A miniszter elmondta, hogy a jövőben is mindent megtesznek a lakosok biztonságérzetének fokozásáért: újra emelik a faluban járőröző rendőrök létszámát, növelik a tábor és Győr között közlekedő buszjáratok számát, támogatják a biztonsági kamerarendszer bővítését, javítják a menedékkérők tájékoztatását, és megvizsgálják egy esetleges kerékpárút kiépítését a tábor (vagyis a szlovák határ) és Győr között.

A tárgyalások következő fordulója 2015 nyarán várható.


Cégnév:
Település:
Felhasználónév:
Jelszó: