SKODA márkakereskedés, terelővadászat, lambda-szondák, robbantási tervek, református hitoktatás, saválló elektropolírozó, muanyag redonyök, szállítmányozási brókerek, vállalkozói hitel, elektronikai összeszerelés, műanyag hulladékok újrahasznosítása, telekkitűzés, urnaterítő, műanyagfelület kezelés, bérgépek, ID azonosítógyártó technológiák, lábtörlőrendszer, nosztalgia vonatozás, személyi kölcsön, gyümölcsfelvásárlás, zárógépek, kisállatok és kisállatellátmányok, késztermékek, színes csipkék, bronzkefék, orvosi lézeres kezelés, elektromos hajtóművek, scannerek értékesítése, valuta vétel/eladás, alumínium rudak, huzalok, bugák, lemezek, csövek, lapok, stb., szappanok és egyéb tisztítószerek, digitális képkidolgozás, teherautó- szállítás, kivétel helyi, mélyalapozás, tengerparti utak, tartályvizsgálat, víz-gáz szerelvények, beton előállítás, hófogó, műanyaggyártás, sebességkorlátozók, alumíniumöntödék, térképes ajándéktárgyak, forrcsőív, létesítmények tervezése, szórakoztató rendezvények, nagyméretű dísznövények, konyhatechnológiai berendezések, villamoshálózati rendszerek szerelése, speciális konvejorok és emelők, mezőgazdasági mikroelemek, esküvői fotózás, veszélyes hulladékok megsemmisítése, épületkarbantartás, orvosi felszerelések, vetőmag értékesítés, nagynyomásos alumínium öntés, vas és acél (fémes) termékek, barnaszén bányászat

Belügyminisztérium

Nem zár be a vámosszabadi tábor, de marad az ideiglenes státusz

2014.12.04

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter fogadta Vámosszabadi képviselőit. A küldöttség tájékoztatást adott a községet érintő negatív tapasztalatokról és ezekre hivatkozva a menekülttábor azonnali bezárását kérte.
A belügyminiszter tájékoztatta a képviselőket a migrációs helyzet súlyosbodásáról, amely miatt jelenleg nem meghatározható a létesítmény megszüntetésének időpontja. Ugyanakkor megerősítette, hogy a tábor ideiglenes státusza továbbra is fennáll.
Pintér Sándor azt is kijelentette, hogy a vámosszabadi befogadó állomás átmeneti bővítését sem tervezik, illetve keresnek más, alternatív megoldásokat is a problémára. A miniszter elmondta, hogy a jövőben is mindent megtesznek a lakosok biztonságérzetének fokozásáért: újra emelik a faluban járőröző rendőrök létszámát, növelik a tábor és Győr között közlekedő buszjáratok számát, támogatják a biztonsági kamerarendszer bővítését, javítják a menedékkérők tájékoztatását, és megvizsgálják egy esetleges kerékpárút kiépítését a tábor (vagyis a szlovák határ) és Győr között.

A tárgyalások következő fordulója 2015 nyarán várható.


Cégnév:
Település:
Felhasználónév:
Jelszó: